IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световна банка: 50% от фирмите в България нямат доверие на съда

18:49 | 18.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Световна банка: 50% от фирмите в България нямат доверие на съда
Близо 50 на сто от фирмите в България нямат доверие на съда, а над 60 на сто смятат, че тълкуването на регулациите и законите не може да се предвиди, сочи доклад на Световната банка на тема "По-добър инвестиционен климат за всички".

Докладът е изготвен на базата на проучване сред 30 000 фирми в 53 развиващи се страни.

За започване на нов бизнес в България са необходими около 30 дни, за освобождаване на персонала - над 35 седмици, а за преустановяване на дейност - над три години, се казва още в доклада.

Според Оскар де Брун Копс, постоянен представител на Световната банка у нас, цитиран от Dnes.bg, България бележи значителен прогрес през последната година. Икономическият растеж тази година ще достигне 5,6 на сто, чуждестранните инвестиции продължават да нарастват, безработицата намалява, а частният сектор се разширява. Шансът на България е да продължи с добрия прогрес на реформите, да подобри уменията на участниците, образованието, инфраструктурата. Главното е страната да продължи с програмата на реформите, шансовете ги има, но тя трябва да извърви дълъг път, допълни той.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още