IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snimka.bg тръгва с летящ старт

13:04 | 28.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Snimka.bg тръгва с летящ старт

Общо 12 896 пъти са видени снимките в страницата в тестовия ден

Интернет компанията Инвестор.БГ обяви пускането на най-новия си сайт – Snimka.bg. В тестовия си ден, който беше в сряда, 27 април, са се регистрирали 22-ма автори, качили 824 снимки, които са прегледани общо 12 896 пъти.

Snimka.bg ще предоставя по 128 MB пространство на потребителите си за създаване на албуми с фотографии срещу регистрация, изискваща единствено e-mail“, каза мениджърът на сайта Петър Китов.

В зависимост от предпочитанията на потребителите албумите на сайта могат да бъдат общодостъпни или лични, като за разгледане на последните се въвежда парола. Страницата е хоствана върху MAN мрежата на БТК, поради което достъпът до нея е много бърз, уточни Китов.

Максималният размер на снимките, които могат да се качват на сайта, е 1280x1024 пиксела, като потребителите могат да използват Snimka.bg, за да намаляват размера на фотографиите си до 1024x768, 800x600 или 640x480 пиксела.

Първата страница на Snimka.bg визуализира четирите най-гледани албума, осемте най-популярни снимки и четирите последно създадени албума. Сайтът дава възможност за търсене в базата данни, както и за директен вход към пощата @start.bg.

Що се отнася до интереса на потребителите към фотографиите, на първо място в класацията на най-гледаните снимки за момента е фотография на Мариела от Star Academy. Втората най-разглеждана снимка е на лабрадора „Люфи“ от албума „Клуб на разбитите сърца“. На трета позиция е снимка отново на участник в шоуто Star Academy – на 17-годишната поп-фолк танцьорка от Сливен Клавдия.

Snimka.bg е собственост на Инвестор.БГ АД. Интернет компанията е създадена през 2000 г. През 2004 г. групировката осъществи първото в България първично публично предлагане на акции (IPO), привличайки 1 066 424 лв. В момента акциите й се търгуват на БФБ-София с код IBG, а акционерите й са над 350. Компанията е собственик на сайтовете Investor.bg, Start.bg, Tialoto.bg, Dnes.bg и Snimka.bg

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още