IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелската база в Албена е почти 100% заета

13:40 | 06.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Хотелската база в Албена е почти 100% заета
В курортния комплекс "Албена" почиват над 15 000 туристи и хотелската база е почти 100% заета, съобщи Соня Стойчева - старши мениджър по продажби, цитирана от Dnes.bg.

Най-много - 45 на сто, са летовниците от Германия.

Гостите от Русия вече наброяват 3 000 души и за първи път бележат значим ръст след въвеждането на визите, допълни Соня Стойчева. За сравнение, в първите дни на юли през миналата година във ваканционното селище са почивали около 2 000 руснаци.

Изненадата на лято 2005 са туристите от съседна Румъния. Всеки ден в "Албена" пребивават по 300, а през уикенда - по 400-450 румънски летовници, или три пъти повече спрямо същия период на миналата година, казаха още от отдел "Продажби". Всяка неделя вече има редовна автобусна линия по маршрута Питещи-Букурещ-Констанца-Албена, в поддръжката на която партньори са румънската фирма "Евролайнс" и "Албена автотранс".

Стойчева съобщи, че летовниците плащат за билета в двете посоки общо 40 евро. По думите й рекламната кампания на "Албена" по румънската телевизия "Прима", по-ниските цени в хотелите в българския курорт, както и близкото разстояние са привлекли гостите от съседната държава.

Туристическият сезон в "Албена" вече е в своя пик и цените за българските туристи в реномираните хотели на т.нар. "първа линия" край морето са между 60-75 лева за човек на ден.

В офертата е включена нощувка и закуска. До 90 лева достига обслужването по формулата "Всичко в цената" пак за човек на ден.

Най-евтино е в къмпинг "Горска фея", където туристът плаща за нощувка и закуска по 19 лева, уточни Соня Стойчева.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още