IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Договорен фонд Сентинел–Принсипал набра около 200 хил. лв. за 2 дни

Нетната стойност на активите на друг договорен фонд - "Ти Би Ай Динамик" вече надхвърли минимално изискуемия размер от 500 хил. лв. и може да започне обратно изкупуване

13:28 | 14.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Договорен фонд Сентинел–Принсипал набра около 200 хил. лв. за 2 дни

Поръчките за покупка на дялове от Договорния фонд "Сентинел-Принсипал" са за около 200 хил. лв. за първите два дни на предлагане, каза за Investor.bg Валентин Карабашев, който е изпълнителен директор на управляващото дружество Сентинел Асет Мениджмънт. "Очаквам до края на тази седмица или началото на другата да бъдат достигнати 500 хил. лв., след което да започне и обратното изкупуване на дялове", каза още Карабашев.

Очакванията на мениджмънта на фонда са до края на тази година нетната стойност на активите на "Сентинел-Принсипал" да бъде поне два милиона лева. Продажбата на дялове от фонда започна на 12 септември. Дяловете няма да бъдат регистрирани за борсова търговия.

Договорният фонд Сентинел – Принсипал ще бъде с балансиран рисков профил – делът на акциите ще бъде до 50% от активите, делът на корпоративните облигации - до 30% и делът на ипотечните облигации - също до 30%. През миналата седмица Карабашев обяви, че активи на фонда ще бъдат инвестирани и в книжа на чужди емитенти, с което ще се преодолеят част от недостатъците на българския пазар, като ликвидността.

Нетната стойност на активите на друг договорен фонд - "Ти Би Ай Динамик", вече надхвърли минимално изискуемия размер от 500 хил. лв. и може да започне обратно изкупуване. Към 13 септември нетната стойност на активите е 518 912 лв., емисионната стойност на един дял е 10,23 лв.

Свързани компании:

ДФ Ти Би Ай Динамик(5TBB)

ДФ ЕФ Принсипал(SPKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още