IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заводът на „Приста ойл” в Турция ще произвежда масла за Valvoline

Съоръжението в Кьорфез, което е първата производствена мощност на „Приста Ойл” зад граница, бе открито на 9 октомври 2003 г.

11:39 | 30.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Заводът на „Приста ойл” в Турция ще произвежда масла за Valvoline

Приста ойл Турция”, дъщерна компания на „Приста ойл” ще произвежда над 30 вида моторни масла по лиценз на световноизвестната марка Valvоline, след като двете компании подписаха договор за съвместна дейност на турския пазар, съобщиха от „Приста Ойл“. Според контракта „Приста ойл Турция” ще има и правата да дистрибутира продуктите на Valvоline.

Заводът на „Приста ойл” в турския град Кьорфез (на 80 км източно от Истанбул) е едно от най-модерните съоръжения за производството на масла в Турция с капацитет 86 000 тона годишно. Обемът на направените в него инвестиции надвишава 10 милиона долара.

Усилията на двете компании са насочени изцяло към задоволяване на потребностите на турските ни клиенти посредством предлагането на един широк асортимент от висококачествени продукти, съчетани с перфектно обслужване. Съвместната ни дейност на територията на Турция е само едно добро начало за бъдещото ни сътрудничество”, каза Пламен Бобоков, председател на Управителния съвет на „Приста ойл” АД.

Съоръжението в Кьорфез, което е първата производствена мощност на „Приста Ойл” зад граница, бе открито на 9 октомври 2003 г. Само за две години „Приста Ойл Турция” изгради широка дистрибуторска мрежа с 15 000 тона обем на продажбите за 2004 г.

Приста ойл” е създадена през 1993 г. В момента в групата "Приста Ойл" влизат „Приста ойл” АД, "Монбат" АД, "Приста ойл Турция" Ltd., дружества за търговия в Румъния, Унгария и Украйна, търговски представителства в Белград и Скопие. Преди пет години компанията подписа първия си стратегически договор - с американския гигант „Тексако глобъл продъктс” и започна производство на продукти под неговата марка.

Общият обем на продажбите на българската компания за 2004 г. е 62 000 тона, а очакваният обем за 2005 г. е над 70 000 тона.

Valvоlin има повече от 140-годишна история. Компанията е подразделение на концерна Ashland Inc., който има повече от 21 000 служители и обем на продажбите за 2004 г. 8,3 милиарда долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още