IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вилхелм Краус: Приватизацията на БГА Балкан - напълно законосъобразна

Сделката за приватизацията на БГА "Балкан" е била абсолютно законосъобразна, е заявил бившият министър на транспорта Вилхелм Краус

12:27 | 04.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Вилхелм Краус: Приватизацията на БГА Балкан - напълно законосъобразна

Сделката за приватизацията на БГА "Балкан" е била абсолютно законосъобразна, е заявил бившият министър на транспорта Вилхелм Краус на излизане от сградата на столичното следствие на ул. "Майор Векилски", цитиран от Dnes.bg.

"Бях разпитан в качеството си на свидетел, знаете, че бях ръководител на една междуведомствена група, която имаше ангажимент да премахва административните пречки", е казал още Краус.

На въпрос дали е вярно, че има загубени документи относно тази приватизация Краус каза, че не му е известно такова нещо и че не го разпитват за първи път по темата "Балкан". "Видях си старите показания и ги потвърдих", е добавил той.

"От моя гледна точка при тези обстоятелства смятам, че сделката беше единствено възможната", е посочи още бившият министър на транспорта и е допълнил, че на практика финансовото състояние на компанията тогава е било фактически фалит.

Бившият министър на транспорта в заявил, че не е присъствал на заседанието на Министерския съвет, на което е било взето решението за приватизацията на "Балкан" и неговият подпис не стои под решението на МС. "Ако бях на това заседание, сигурно щях да го подпиша", е добавил Краус.

Според министър Краус на последното заседание на работната група в сградата на Агенцията по приватизация е било докладвано, че консорциумът Аркиа-Зееви има оборот за предходната година от над 2 млрд. долара. Бившият министър на транспорта смята, че е трябвало да има по-голям контрол върху поведението на "Зееви".

Преди него на разпит в сградата на следствието бе и бившият министър на финансите Муравей Радев, който е отказал коментар.

На разпит се очакваше и бившият вицепремиер и министър на промишлеността Александър Божков, но той се оказа болен, съобщиха от пресцентъра на Столичното следствие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още