fallback

Остана ли забравен капиталовият ни пазар от чуждестранните инвеститори?

5 лева емисионна цена за акция на ПИБ е справедлива спрямо средните стойности на акциите на банките в региона, посочи Тихомир Каунджиев от "Карол Капитал Мениджмънт"

17:10 | 12.06.20 г. 4

По неговите думи увеличението на капитала на Първа инвестиционна банка го доказва.

„Заради липсата на доверие българският капиталов пазар няма как да бъде забелязан от радара на големите инвеститори“, прогнозира той. - Намесата на държавата беше последният вариант за крачка към ERM II. С този ход хванахме последният влак, но чисто пазарно това не е най-добрият вариант.“

Тихомир Каунджиев смята, че борсовият регулатор „не успя да свърши докрай своята работа”.

Според него 5 лева емисионна цена за акция на ПИБ е била справедлива спрямо средните стойности на акциите на банките в региона.

„Банката не реализира добре своя публичен статут в продължение на 10-12 години и сега плати реално цената за това, че липсва доверие от страна на инвеститорите“, посочи той.

„Влизаме във фазата на развитие, където загърбваме капитализма и прегръщаме социализма. Популистката вълна, която политиците яхват и искат да покажат, че държавата е силна и изпълнява някои функции добре, но това е един политически експеримент“, заяви още Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър в "Карол Капитал Мениджмънт".

Изказаното мнение в студиото и този текст не са препоръка за взимане на инвестиционно решение материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Целия разговор очаквайте във видео.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:48 | 13.09.22 г.
fallback