IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атоменергоремонт подписа договор с Мицуи за Марица Изток 2

“Атоменергоремонт” ЕАД е с основна дейност ремонт на оборудване в атомната и топлоелектрическите централи

17:47 | 24.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Атоменергоремонт подписа договор с Мицуи за Марица Изток 2

Приключиха преговорите между “Мицуи Енергийни проекти” ЕООД и “Атоменергоремонт” ЕАД, град Козлодуй и бе подписан договор за рехабилитация на блокове 1, 2, 3 и 4 на ТЕЦ “Марица Изток” 2, съобщиха от компанията.

Финансовите параметри по договора не се разкриват, а рехабилитацията трябва да бъде приключена до 2008 г., уточниха от дружеството за Investor.bg.

Основните дейности, които “Атоменергоремонт” ще изпълнява по този договор, включват демонтаж на съществуващото старо оборудване в машинна зала, принадлежащо на блокове 1, 2, 3 и 4 на ТЕЦ “Марица Изток” 2 и реконструкция на принадлежащите фундаменти за монтаж на новите мощности.

Освен това ще бъдат монтирани нов кондензатор, турбина и генератор „Тошиба“, нови контролно-измерителни прибори и апаратура и др.

Атоменергоремонт” ЕАД е с основна дейност ремонт на оборудване в атомната и топлоелектрическите централи. За над 30-годишната си история дружеството е извършвало ремонт на енергийни съоръжения на обекти “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, ТЕЦ “Марица Изток 2”, ТЕЦ “Марица 3” Димитровград, ТЕЦ “Камибо” Враца, ТЕЦ “Видин”, ТЕЦ “Сливен”, Топлофикация Плевен”, “Топлофикация Бургас” и много други.

През последните години “Атоменергоремонт” ЕАД изпълнява много проекти по реконструкции и модернизации на блоковете на “АЕЦ Козлодуй”, като само за последните две години изпълни пет от мерките по “Програмата за модернизация на блокове 5 и 6” като подизпълнител на FRAMATOME ANP Gmbh – Германия и FRAMATOME ANP SAS - Франция.

През 2005 година компанията постигна договорености с италианската фирма CCT MARCEGAGLIA и изпълни изработка на елементи от котел-утилизатор от “когенерираща“ инсталация с мощност 18MW в “Биовет”АД, гр.Пещера. Също на обект “Биовет” Пещера през 2005 г. дружеството изпълни монтаж на газова турбина GE – 18MW.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още