IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българските шофьорски книжки вече се признават в Гърция

Българските граждани, постоянно пребиваващи в Гърция, ще получават гръцка книжка без допълнителни изпити

13:14 | 12.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Българските шофьорски книжки вече се признават в Гърция

Българските шофьорски книжки ще се признават в Гърция, съобщиха от Министерство на транспорта. Българските граждани, постоянно пребиваващи в Гърция, ще могат, без да полагат допълнителни изпити, да получават гръцка книжка.

България приема предложението на Гърция да започнем преговори за либерализацията на автобусните пътнически превози. Това е заявил министърът на транспорта Петър Мутафчиев след среща с гръцкия си колега Михалис Ляпис, който в четвъртък беше на еднодневно посещение у нас.

В тази връзка до три седмици ще бъде сформирана работна група от експерти от двете страни, която да определи условията и времето, в което ще може да се извърши тази либерализация. Предложението на гръцкото правителство е да не се чака датата 1 януари 2007 година, тъй като трафикът между двете страни е увеличен.

Гърция подкрепя присъединяването на страната ни като пълноправен член на Европейския съюз на 1 януари 2007 г. на всички нива на властта, заяви Михалис Ляпис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още