IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню имидж гради в Бояна улици като в Париж и Ню Йорк

До края на годината Ню имидж ще реализира още четири продукции у нас

16:42 | 12.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Ню имидж гради в Бояна улици като в Париж и Ню Йорк
Ню имидж има намерение да изгради в киноцентъра в Бояна инфраструктура и улици, които да изглеждат като Ню Йорк, Париж и Лос Анджелис, обяви изпълнителният директор на компанията Ави Лърнър, цитиран от Dnes.bg.

Предвижда се строежът на още десет павилиона по 1500 и 3000 кв. м. В момента киноцентърът разполага с три павилиона по 100, 500 и 900 кв. м. Според Лърнър Бояна филм е прекалено остарял за правенето на филми, които се търсят.

По думите му до края на годината Ню имидж ще реализира още четири продукции у нас.

През юли започват снимките на "Day of the death". Бюджетът на този филм на ужасите е 12 милиона долара, като 4 от тях ще бъдат инвестирани в България, каза Лърнър. Предвижда се и реализирането на филм научна фантастика, от чийто общ бюджет в размер на 2,5 млн. долара у нас ще останат 1,5 млн. долара.

Морган Фрийман и Кристин Бейл от "Батман" са звездите във филмовия проект "The Code", който започва на 15 август. Бюджетът е 45 млн. долара, като почти половината от тях ще останат в България.

Подобни са сумите и за "The Brilliant" със Скарлет Йохансон и Матю Макконъки - последната продукция на "Ню имидж" за тази година у нас, която ще започне на 15 септември. Режисьор е Бари Левинсън ("Рейнман").

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още