IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансинвестмънт АДСИЦ ще купува вземания по кредитни карти

Първата покупка, която смята да осъществи дружеството още през август, е за съвкупност от вземания по кредитни карти Транскарт

11:44 | 30.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Трансинвестмънт АДСИЦ ще купува вземания по кредитни карти
Новолицензираният Трансинвестмънт АДСИЦ възнамерява да инвестира в съвкупности от вземания по кредитни карти, издадени от банкови и небанкови институции в България.
 
Първата покупка, която смята да осъществи дружеството още през август, е за съвкупност от вземания по кредитни карти Транскарт. Стойността на вземанията е 500 хил. лв., а цената която ще заплати Трансинвестмънт - 460 хил. лв.
 
Дружеството ще генерира приходи от сконтирането на придобиваните вземания, като лихвеният процент към датата на изготвяне на проспекта се предвижда да бъде 8% на годишна база.
 
В проспекта на дружеството, публикуван от БФБ – София, се предвижда и закупуване през септември на втора съвкупност от вземания на стойност 6 521 739 лв. или 16 304 348 лв., съответно срещу цена от 6 или 15 млн. лв.
 
Решението за избор при втората покупка ще вземе Съветът на директорите в зависимост от проявения интерес на инвеститорите, както и желанието и възможността на издателя да предложи активни за секюритизация вземания.
 
Дружеството смята да финансира своята дейност основно чрез издаването на дългови ценни книжа. Трансинвестмънт планира емитирането на облигационен заем между 6 и 15 млн. лв., с матуритет от 5 години, фиксиран едногодишен купон от 6,5% и с опция за предварително изкупуване.
 
Акционери в дружеството са Петрол Холдинг АД със 70% и Пиреос Евробанк с 30 на сто от капитала, като Транскарт АД е също от икономическата група на Петрол Холдинг.
 
Търговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на Трансинвестмънт АДСИЦ стартира на 5 юни.

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още