IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Хотел Балкан разпределя по 2,90 лв. дивидент на акция

Остатъкът от печалбата за миналата година в размер на 1 468 826,10 лв. се заделя като неразпределена печалба.

12:20 | 07.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
София Хотел Балкан разпределя по 2,90 лв. дивидент на акция

На проведено във вторник Общо събрание на акционерите на София Хотел Балкан АД бе решено да се разпредели брутен дивидент в размер на 2.90 лв. на акция за 2005 г., се казва в съобщение, публикувано от БФБ – София.

Остатъкът от печалбата за миналата година в размер на 1 468 826,10 лв. се заделя като неразпределена печалба.

Акционерите овластиха изпълнителните директори на дружеството Йоанис Даскалантонакис и Димитрис Константопулос, заедно или поотделно, да проведат преговори и да сключат договор за покупка на хотел Метропол, Белград при максимална цена 50 млн. евро.

През април София Хотел Балкан АД, София спечели търга за хотел Метропол в Белград при цена от 27,4 млн. евро. 

Ще бъде сключен и договор за инвестиционен кредит с цел финансиране на покупката и ще бъде учредена втора по ред ипотека върху Шератон София Хотел Балкан, както и такава ипотека върху хотел Метропол, Белград, които ипотеки да служат за обезпечаване на кредита. 

Също така изпълнителните директори на дружеството са овластени да направят непарична вноска на хотел Метропол, Белград в капитала на новоучредено еднолично търговско дружество в Сърбия, 100% собственост на дружеството.

Четиризвездният хотел белградски хотел е построен през 1957 г., като площта му е около 16 хил. кв.м. Сградата разполага с шест апартамента и 218 стаи.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 16 юни 2006 г.

София хотел Балкан АД завърши първото тримесечие на 2006 г. със загуба от 530 хил. лв., в сравнение с 270 хил. лв. печалба за сравнимия период миналата година.

Последната сделка с акции на дружеството е от вчера на цена от 52,44 лв. за брой.

Свързани компании:

София Хотел Балкан АД(SHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още