IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Булгар Чех Инвест Холдинг гласува за увеличение на капитала

Увеличението на капитала се извършва със собствени средства за сметка на фонд "Резервен"

17:39 | 27.06.06 г.
ОСА на Булгар Чех Инвест Холдинг гласува за увеличение на капитала
Акционерите на Булгар Чех Инвест Холдинг АД-Смолян взеха решение за увеличение капитала на дружеството от 397 035 лв. на 1 191 105 лв. чрез издаване на 794 070 броя нови акции с номинална и емисионна стойност 1 лв., съобщава Българска фондова борса.

Увеличението на капитала се извършва със собствени средства за сметка на фонд "Резервен", като всеки акционер получава безплатни акции от увеличението на капитала, съразмерно на участието му в капитала на дружеството до увеличаването.

Предходните точки в дневния ред включваха намаляване капитала на дружеството от 397 235 лв. на 397 035 лв., чрез обезсилване на 200 броя акции, собственост на дружеството, както и заделянето на 5100 лв. като законови резерви, а останалите 39 409 лв. от печалбата на дружеството за изминалата година – като неразпределена печалба. Загубата на холдинговото дружество за миналите години, в размер на 7 691 лв., пък бе покрита от фонд „Резервен”.

Акционерите на Булгар Чех Инвест Холдинг освободиха Съвета на директорите поради изтичане на петгодишния им мандат и избраха нов в състав Христо Христов, Тома Томов и Диана-Мария Райнова-Манева.

Последната дата за сключване на сделки с акции на холдинга, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 6 юли 2006 г.

Днес по позицията не се сключиха сделки, като оферите купува/продава остават на нива от 4,46/4,99 лв. за брой.

Свързани компании:

Булгар Чех Инвест Холдинг АД(BCH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още