IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри сформирането на високодоходния ДФ Юг Маркет Максимум

Фондът ще инвестира преимуществено в акции на български емитенти (до 80% от активите)

17:04 | 02.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН одобри сформирането на високодоходния ДФ Юг Маркет Максимум

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение на УД “Юг Маркет Фонд Мениджмънт” АД, гр. Пловдив, за организиране и управление на договорен фонд “Юг Маркет Максимум”, съобщиха от комисията.

Потвърден е проспектът за публично предлагане на дялове на фонда, чиято основна цел е осигуряване на притежателите на дялове запазване и нарастване на стойността им чрез реализиране на максимален възможен доход при поемане на умерен до висок риск.

Фондът ще инвестира преимуществено в акции на български емитенти (до 80% от активите), в акции на чуждестранни компании, търгувани на чуждестранни международно признати и ликвидни регулирани пазари (до 40% от активите), както и дългови ценни книжа (до 20% от активите).

Прогнозната доходност на ДФ "Юг Маркет Максимум" е около 20-25% на годишна база, като дяловете ще бъдат с номинална стойност 1 лев.

Свързани компании:

ДФ Юг Маркет Максимум(YMC1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още