IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гарант Инвест холдинг с консолидирана загуба 381 хил. лв. за полугодието

Нетните приходи от продажби намаляват с 20% на годишна база до 2,284 млн. лв.

12:40 | 30.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Гарант Инвест холдинг с консолидирана загуба 381 хил. лв. за полугодието
Гарант Инвест холдинг отчита консолидирана загуба за полугодието в размер на 381 хил. лв., в сравнение с печалба от 97 хил. лв. година по-рано, показват данните от отчета на дружеството, публикуван на страницата на БФБ – София.

Нетните приходи от продажби намаляват с 20% на годишна база до 2,284 млн. лв., а разходите по икономически елементи възлизат на 2,623 млн. лв., спрямо 2,657 млн. лв. преди година.

От общите приходи от продажби 70% се падат на италиянския пазар, 5 % за швейцарския и 25 % за вътрешения пазар.

В края на юни основният капитал на холдинга е 249 хил. лв., а собственият – 40 хил. лв. Паричните средства по каса и депозити са в размер на 1,697 млн. лв.

Гарант Инвест холдинг притежава мажоритарно дялово участие в капитала на две дружества – софийският производител на мебели и изделия от дървесина Фурнир АД (67% от капитала) и Винпром Кюстендил АД (51%). Освен това холдингът притежава 33 на сто от капитала на Ильо Войвода АД и 26% от Кюстендилски плод АД.

От Гарант Инвест холдинг считат, че периодът на финансова стабилизация на дружествата “Ильо войвода” АД гр. Кюстендил, “Винпром-Кюстендил”АД и “Фурнир” АД гр.София приключва и те в бъдеще ще формират достатъчни за разпределение печалби, които ще се разпределят от дружеството като дивиденти.
 
В “Кюстендилски плод” АД холдингът не е допуснат до управлението му, като не се провеждат с години общи събрания и се разпродават активи. Същевременно Централният кооперативен съюз (ЦКС) е спечелил делото пред Върховен касационен съд (ВКС) за въстановяване собствеността върху три производствени цеха.
 
Последната сделка по позицията е сключена на 22 август на цена от 1,30 лв. за брой. Оферти за покупка има на 1,10 лв., а за продажба на ниво от 1,50 лв.

Свързани компании:

Гарант Инвест Холдинг АД(HGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още