IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на София хотел Балкан прие решението за кредити за 46,1 млн. евро

Решението за овластяване на изпълнителните директори да сключат договори за заемите бе взето на проведено днес Общо събрание на акционерите

17:00 | 05.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
ОСА на София хотел Балкан прие решението за кредити за 46,1 млн. евро

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на София хотел Балкан бе взето решение за овластяване на изпълнителните директори на дружеството заедно или поотделно да сключат договори за кредити на обща стойност 46,1 млн. евро. Това става ясно от съобщение публикувано на сайта на БФБ – София.

С цел рефинансиране на инвестиционния заем, предоставен от Пиреос Банк С.А., Гърция, за покупката на хотел "Метропол" в Белград, ще бъде сключен договор за инвестиционен кредит с ЕФГ Прайвът Банк (Люксембург) С.А. на стойност до 29,1 млн. евро при лихва, равняваща се на тримесечния Euribor + 1,65%, и срок на изплащане 20 години.

Също така изпълнителните директори бяха овластени от акционерите да проведат преговори и да сключат договор за инвестиционен кредит от името на дружеството като длъжник или солидарен длъжник с Метропол Палас ДОО, Белград, Сърбия, на което София хотел Балкан е едноличен собственик на капитала, за реконструкция и реновация на хотел "Метропол" с кредитодател ЕФГ Прайвът Банк (Люксембург) С.А. или Българска пощенска банка АД.

Изпълнителните директори са овластени и да учредят ипотеки върху "Шератон София хотел Балкан" заедно с прилежащата му земя и/или хотел "Метропол" за обезпечаване на инвестиционните кредити, както и на оборотен краткосрочен кредит тип овърдрафт, по който дружеството ще е длъжник или солидарен длъжник с Метропол Палас ДОО, в размер до 2 млн. евро, който ще бъде предоставен от една от горните две банки.

На Общото събрание бе гласувано да бъде направена непарична вноска на хотел Метропол на стойност до 29,1 млн. евро в капитала на Метропол Палас ДОО. Изпълнителните директори бяха овластени да учредят особен залог върху 100% от дяловете на Метропол Палас ДОО за обезпечаване на трите кредита.

През април София Хотел Балкан АД спечели търг за хотел Метропол в Белград на цена от 27,4 млн. евро. Дружеството бе избрано за купувач, предложил най-висока цена на организиран от Агенцията за приватизация на Сърбия публичен търг, стартирал от 16 млн. евро. Четиризвездният хотел „Метропол“ е построен през 1957 г., като площта му е около 16 хил. кв.м. Сградата разполага с шест апартамента и 218 стаи.

За последно акциите на София хотел Балкан са се търгували на 25 август на цена от 50 лв. за брой. Офертите са на нива от 49 лв. „купува“ и 50 лв. „продава“.

Свързани компании:

София Хотел Балкан АД(SHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още