IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак набра скорост с продажбата на тютюневи дружества през борсата

Холдингът възнамерява да продаде своето акционерно участие в 10 дъщерни дружество на БФБ или чрез публично оповестен конкурс

17:28 | 02.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак набра скорост с продажбата на тютюневи дружества през борсата

След като в началото на октомври успешно бе продаден мажоритарен пакет акции от 67% от капитала на Юрий Гагарин-БТ, а преди няколко дни стана ясно, че на 21 ноември за продажба на борсата ще бъде предложен и пакет от Пазарджик-БТ, днес от Булгартабак Холдинг АД потвърдиха, че ще има продажба чрез БФБ и на Дупница – БТ.

Мажоритарният собственик в тютюневото дружество смята да продаде своето акционерно участие и в Сандански – БТ, Асеновград – БТ, Шумен – БТ, Ямбол – БТ, Смолян – БТ, Дулово – БТ, Гоце Делчев – БТ и Кърджали - БТ АД. Това ще стане или отново чрез БФБ, или чрез публично оповестен конкурс в зависимост от определения метод за продажба.

За да подпомогне заинтересованите инвеститори, холдингът ще организира виртуален портал, в който е систематизирана и представена информация за дружествата, включително и съответните информационни меморандуми и конкурсни документации (по отношение на дружествата, чиито акции ще бъдат продавани чрез публично оповестен конкурс). 

Виртуалната информационна зала ще бъде достъпна от началото на месец ноември 2006 г. на адрес www.bt-dataroom.com. Инвеститорите, получили достъп до подсекциите за отделните дружества във Виртуалния портал, ще могат да поискат да бъдат допуснати до оглед на активите и среща с представители на съответните дружества.

Булгартабак Холдинг АД своевременно ще оповестява информация за началните дати на съответните аукциони, респективно публично оповестени конкурси.

Притежаваният от Булгартабак-Холдинг АД мажоритарен дял от капитала на Пазарджик-БТ АД от 85,24% ще бъдат предложени за продажба чрез смесен закрит аукцион на БФБ-София АД на 21 ноември при лимитирана (минимална) цена в размер на 1,46 млн. лв.

Според публикувания вчера отчет на холдинга нетната печалба за деветмесечието нараства с 43,5% до 20,85 млн. лв. от 14,5 млн. лв. за съответния период на 2005 година.

Днес се изтъргуваха 250 акции на Булгартабак Холдинг на средна цена от 34,07 лв., а за последните 12 месеца няма сделка с книжата на Дупница-БТ.

Свързани компании:

Дупница-Табак АД(DUBT)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още