IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МОСВ връчи комплексни разрешителни на пет публични компании

С издадените днес разрешителни броят им нарасна до 117

12:27 | 15.11.06 г.
МОСВ връчи комплексни разрешителни на пет публични компании
Общо 18 компании, от които пет публични, получиха комплексни разрешителни днес на специална церемония, състояла се в Министерство на околната среда и водите. Петте отличници от БФБ-София са Дуропак-Тракия Папир АД, Енергия АД, Марицатекс АД, Оловно-Цинков Компекс АД и Костенец-ХХИ АД.

Пазарджишкият производител на хартия и картони за опаковки Дуропак-Тракия Папир получи разрешително за инстралация за производство на хартия и картон и инсталация за производство на топлоенергия.

Търговишкият производител на оловно-кисели панцерни акумулаторни батерии Енергия е с разрешително за инсталация на акумулаторни батерии, а Марицатекс - за инсталация за предварителна обработка и багрене на влакна (прежда) и текстил.

Кърджалийският производител на олово, цинк, оловни сплави, цинкови сплави и химически продукти ОЦК се сдоби с разрешително за производство на цветни метали, а Костенец-ХХИ – за производство на хартия.

Комплексно разрешително получи и Рубин АД – за инсталация на амбалажно стъкло. Само преди дни плевенското дружество подписа договор за закупуването на 98,86% от капитала на сръбски завод за производство на стъкло в
Парачин

Цената на закупуването е 100 хил. евро, като отделно българската страна е обещала инвестиционна програма на стойност 25 млн. евро.

Разрешителни бяха издадени и на Керамат АД-цех Ветрище, гр.Каспичан, Ембул Инвестмънт АД, Йонтех ООД, Галко АД, Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Ботевград, Правец и Европоле, Берг Монтана Фитинги АД, Керамат АД-цех Дивдядово, Керамит ГТ АД, Енергоремонт-Кресна АД, Стройкерамика ООД, ЕТ Старт Иван Йорданов и Депо за неопасни отпадъци – Елхово.

Изменено бе комплексното разрешително на Брикел ЕАД, а отказ за получаване на разрешителни получиха Лесилхарт АД и Фабрика Стамболийски, гр. Стамболийски.

Издаването на комплексни разрешителни е регламентирано със Закона за опазване на околната среда от 2002 година и съответната наредба. Процесът стартира през 2003 г. С издадените днес разрешителни броят им нарасна до 117.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Марицатекс АД(MTEX)

Костенец-ХХИ АД(HHI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още