IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стандарт Асет Мениджмънт ще организира и управлява трети фонд

Фондът ще инвестира в ценни книжа, приети за търговия на регулираните пазари в Сърбия, Македония, България, Румъния, Полша, Гърция, Турция и др.

15:33 | 15.11.06 г.
Стандарт Асет Мениджмънт ще организира и управлява трети фонд
УД Стандарт Асет Мениджмънт АД получи разрешение от Комисията за финансов надзор да организира и управлява договорен фонд Стандарт Инвестмънт Международен Фонд. Това стана ясно след днешното заседание на КФН.

Фондът ще инвестира преимуществено – до 90%, в акции, приети за търговия на международно признати и ликвидни регулирани пазари в чужбина, както и в България. Той ще инвестира до 10% и в дългови ценни книжа и инструменти с фиксирана доходност, предимно с цел поддържане на ликвидност и в моменти на пазарни сътресения.

Политиката на фонда ще е насочена към инвестиране в ценни книжа, приети за търговия на регулираните пазари в Сърбия, Македония, България, Румъния, Полша, Гърция, Турция и др.

До момента управляващото дружество управляваше ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен фонд и ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран фонд. По данни от БФБ нетната стойност на активите на двата фонда е 10,871 млн. лв. (съответно 7,36 млн. лв. и 3,511 млн. лв.).

Свързани компании:

ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд(SMJ2)

ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд(SMJ1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още