IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансинвестмънт издава две емисии облигации на обща стойност 10 млн. лв.

Първата емисия е в в размер на 8 млн. лв., обезпечена с 10 млн. вземания, които ще бъдат закупени със средствата от емисията. Втората емисия е в размер на 2 млн. лв. и е необезпечена

09:48 | 23.11.06 г.
Трансинвестмънт издава две емисии облигации на обща стойност 10 млн. лв.
Съветът на директорите (СД) на Трансинвестмънт АДСИЦ-София на 21 ноември е взел решение в срок до 15 декември 2006 г. да издаде две облигационни емисии на обща стойност 10 млн. лв., всяка за срок от три години, съобщи БФБ-София.

Първата емисия е в в размер на 8 млн. лв., обезпечена с 10 млн. вземания, които ще бъдат закупени със средствата от емисията. Втората емисия е в размер на 2 млн. лв. и е необезпечена.

Първоначално емисиите се пласират при условията на частно предлагане, а впоследствие се регистрират за публична търговия на БФБ-София в съответствие с изискванията на ЗДСИЦ.

Със средствата от облигационния заем се планира закупуване на съвкупност от краткосрочни вземания по револвиращи кредити, възникнали в процеса на разплащания с кредитни карти "Транскарт".

Останалите параметри по облигационния заем ще бъдат уточнени в договори с избраните от дружеството мениджъри на емисиите - Райфайзенбанк България ЕАД и ТБ Пощенска банка АД.
 
 
Към края на деветмесечието Трансинвестмънт АДСИЦ регистрира загуба от 18 хил. лв. Акционери в дружеството са Петрол Холдинг АД със 70% и Пиреос Евробанк с 30 на сто от капитала.

„Бизнес моделът на Трансинвестмънт АДСИЦ предвижда развитие в сектор, който не е много познат на българския капиталов пазар, а именно: търговия с вземания по потребителски кредитни карти и лизингови вноски. Дружеството ни ще даде възможност на инвеститорите в други дългови ценни книжа или акции да създадат експозиция във вземания, до които не биха имали достъп при други условия. Надяваме се да спомогнем за създаването и утвърждаването на един нов тип сегмент на българския капиталов пазар“, заяви изпълнителният директор на компанията Юрий Станчев по повод старта на търговията с акциите на дружеството на БФБ-София.

Сделки с акциите на дружеството не са регистрирани. Предлагане има при цена 1,4 лв., а търсене няма.

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още