IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КД Инвестмънтс с нов изпълнителен директор

Преди да се присъедини към екипа на „КД Инвестмънтс” ЕАД е работил в посолството на България в Македония като съветник по търговско-икономическите въпроси

18:23 | 24.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
КД Инвестмънтс с нов изпълнителен директор

Янко Николов е новият изпълнителен директор на „КД Инвестмънтс” ЕАД, съобщиха от дружеството. Tой ще поеме задълженията на досегашния директор Ангел Джалъзов.

Янко Николов е бил експерт към икономическата комисия на НС по въпросите на масовата приватизация през 1995-96 година. В периода 1997-2000 година е бил член на Комисията за ценни книжа и фондови борси, където е отговарял за публичния регистър, манипулациите на пазара и търговията с вътрешна информация. Преминал е през поредица от курсове, свързани с капиталовите пазари, последните от които в New York Institute of Finance (NYIF) – 1999 г., специалност "Управление на инвестиции, сливания и поглъщания".

Преди да се присъедини към екипа на „КД Инвестмънтс” ЕАД е работил в  посолството на България в Македония като съветник по търговско-икономическите въпроси.

Като изпълнителен директор на КД Инвестмънтс Янко Николов ще се стреми най-вече да увеличи пазарния дял на управляващото дружество, уточниха от компанията. Целта е през следващата година общата стойност на управляваните от КД нетни активи да надхвърли 10 млн. лв. Към края на третото тримесечие управляваните активи са 7,27 лв.

Управляващо дружество КД Инвестмънтс е основано през 2003 година и управлява дейностите по набиране на парични средства чрез публично предлагане и обратно изкупуване на акции и дялове на инвестиционно дружество „КД Пеликан” АД, КД Акции България и КД Облигации България и по инвестиране на набраните средства в ценни книжа.

КД Инвестмънтс е част от словенската КD Group, която има над дванадесет години опит в управлението на активи.

Свързани компании:

ДФ Селект Облигации(6KDB)

ДФ Селект Регионал(6KDC)

ДФ Селект Баланс(6KDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още