IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 14 декември ще стартира търговията с правата на Велина АД

За първите девет месеца на 2006 г. Велина АД обяви печалба в размер на 49 хил. лв.

14:18 | 06.12.06 г.
От 14 декември ще стартира търговията с правата на Велина АД
От 14 до 22 декември на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Велина АД-Велинград, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на дружеството.

Велина АД планира да увеличи капитала си от настоящите 510 хил. лв. на 1,53 млн. лв.

Според информацията от институцията срещу едно от закупените права инвеститорите ще могат да запишат две от новите акции на Велина по номинална цена от 1,00 лв. и емисионна цена от 1,15 лв.

Незаписаните права ще се предложат на аукцион по време на търговската сесия от 9 януари, а крайната дата за записване на акциите от увеличението е 24 януари 2007 г.

ИП Дилингова Финансова Компания АД е упълномощеният борсов член, който ще обслужва увеличението на капитала, докато набирателната сметка е открита в Корпоративна Търговска Банка.

За деветмесечието на 2006 г. Велина АД обяви печалба в размер на 49 хил. лв. при положителен финансов резултат от 31 хил. лв. за сравнимия период година по-рано.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на Велина АД, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 8 декември (петък). Книжата на дружеството се търгуваха за последно на 11 август на цена от 1,30 лв. за брой.

Свързани компании:

Велина АД(4VE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още