IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчев ден свиква ОСА, решава за вземане на 30 млн. лв. кредит

ОСА на Слънчев ден ще решава и за предоставяне на обезпечения на всички вземания на кредитора по договора за банков кредит

16:58 | 07.12.06 г.
Слънчев ден свиква ОСА, решава за вземане на 30 млн. лв. кредит
Слънчев ден АД-Варна свиква извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 5 януари 2007 г. от 11.00 ч. в гр. Варна, к. к. Св. Константин - хотел Палас, зала Нептун, съобщава БФБ-София.

Акционерите на дружеството ще решават за сключване на договор за банков кредит на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен баланс на дружеството (кредитна линия) с Булбанк АД в размер на 30 000 000 евро със срок 17 години, при лихва в размер на едномесечен EURIBOR+1.5% годишна надбавка.

ОСА на Слънчев ден ще решава и за предоставяне на обезпечения на всички вземания на кредитора по договора за банков кредит заедно с лихви и разноски, на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен баланс на дружеството, чрез учредяване на: договорна ипотека на недвижимите имоти собственост на дружеството в гр. Варна, к. к. Св. Константин, туристически комплекс Слънчев ден; записи на заповед, издадени от Слънчев ден АД-Варна, авалирани от Георги Гергов и чрез учредяване на съгласие за директен дебит.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 22 януари 2007 г. от 11 ч. на същото място и при същия дневен ред. Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 22 декември 2006 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 20 декември 2006 г.

За последно акциите на Слънчев ден бяха обект на покупко-продажба на 1 декември при цена 40 лв. Търсене има при цена 37,01 лв., а предлагане – при цена 41,5 лв.

Свързани компании:

Слънчев ден АД(SDEN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още