IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София БТ получи сертификат за качество по международен стандарт

Към настоящия момент в София БТ работят 6 линии за производство на цигари и 7 за опаковане

17:28 | 12.12.06 г.
София БТ получи сертификат за качество по международен стандарт
На специална пресконференция днес изпълнителният директор на София БТ Красимир Петров получи сертификат за качество по международния стандарт ISO 9001:2000, акредитиран от кралската служба на Великобритания.

Сертификацията на София-БТ обхваща промишлената обработка на тютюни и производството и търговия с тютюневи изделия.

ISO 9001 е международен стандарт за управление на качеството, приложим за организации от всички индустриални сектори.

Към настоящия момент в София БТ работят 6 линии за производство на цигари и 7 за опаковане. До края на годината ще стартира редовно производство на цигари в нова опаковка “pillow” с 16 къса цигари. По последни данни в дружеството работят 410 специалисти и работници.

Компанията произвежда марките цигари ММ, Трезор, Средец, Булгартабак-1, Ева-slims. Основен пазар на продуктите на дружеството е вътрешният, като пазарният дял е 24,2%.

Очаква се реализацията на цигари до края на годината да надхвърли 3,8 млрд. къса, а печалбата на дружеството за 2006 г. да е 3,5 млн. лв. За първи път компания е реализирала продукция в страни от Близкия Изток и Африка, като за Хонконг се планира износа на цигари с марката "Афродита".

През следващата година ръководството на компанията планира пускането на MM slim и фамилията Средец в нова опаковка. Бъдещите планове включват запазване на пазарния дял на вътрешния пазар и увеличаване на експорта с около 200%.

Утре (13 декември) и в петък (15 декември) на Българска фондова борса ще се проведе аукцион за продажбата на мажоритарния пакет от Дупница БТ.

На въпрос на Investor.bg каква ще бъде съдбата на дружеството при липса на интерес на предстоящите аукциони, от Булгартабак холдинг отговориха, че след анализ на състоянието и интереса би се организирал нов консурс, като цената ще е единственият критерий.

Следващото дружество от холдинга, което предстои да бъде продадено, е Сандански БТ. Около 18 декември 2006 г. ще бъдат публикувани условията и реда за продажбата, а самият конкурс ще се проведе в срок от 30 дни.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още