IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата на Статус Имоти АДСИЦ ще се търгуват на борсата от 23 януари

Дружеството планира първоначално увеличение на капитала до 650 хил. лв.

12:06 | 15.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Правата на Статус Имоти АДСИЦ ще се търгуват на борсата от 23 януари
Търговията с правата, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на Статус Имоти АДСИЦ, ще стартира на 23 януари чрез смесен закрит аукцион, съобщиха от Българска фондова борса - София.
Времевият интервал за прoвеждане на аукциона е между 09:30 ч. и 11 ч., като борсовият код на правата е R1STRE. Първичната продажба на правата ще приключи на 5 февруари.

Вторичната търговия ще започне на 23 януари с борсов код R2STRE, като правата ще могат да се търгуват до 5 февруари, а крайната дата за записване на акции от увеличението е 1 март 2007 г.

Капиталът на дружеството преди увеличението е в размер на 500 хил. лв. Броят на издадените права е 150 хил., като срещу всяко от тях ще може да бъде записана една акция с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението, е ИП Статус Инвест АД, а банката, в която може да бъде открита набирателна сметка, е ТБ Обединена Българска банка.

Статус Имоти АДСИЦ има проект за изграждане на многофункционална сграда в София, включваща офис, жилищни и търговски части. Учредители на дружеството са ИД Адванс Инвест АД с 30% от капитала, Статус Инвест с 20 на сто и девет физически лица, притежаващи останалите 50 на сто.

Свързани компании:

Елана фонд за земеделска земя АДСИЦ(EALF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още