IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Декотекс купува общински имот в Сливен, ще строи жилищен комплекс

Предложената от сливенското текстилно предприятие цена е 5,97 млн. лв.

12:49 | 09.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Декотекс купува общински имот в Сливен, ще строи жилищен комплекс

Декотекс АД спечели конкурс за продажба на общински имот в Сливен, представляващ бивш болничен комплекс с площ от 77 612 кв.м и съществуващите върху терена незавършени обекти – терапевтичен корпус и трафопост, съобщиха от община Сливен.

Конкурсът се е провел на 8 февруари тази година, като в определения срок до 16 часа на 7 февруари, са постъпили две предложения – от Декотекс и от Александър Комсийски от Стара Загора. След разглеждане на офертите, комисията е определила за победител Декотекс АД с предложена цена от 5,97 млн. лв. Сумата ще бъде внесена на четири равни вноски, съгласно определени от общинския съвет условия.

От компанията предвиждат изграждане на жилищен комплекс от затворен тип, със съответните обекти за търговско обслужване – магазини, спортно-развлекателен комплекс, ресторант, кафене и паркинги. Предвидените инвестиции са в размер на 18 млн. евро. Планира се и преустройство на съществуващия терапевтичен корпус в жилищен блок. Ангажимент на купувача ще бъде и цялостното проектиране и изграждане на техническата инфраструктура на терена.

Съгласно условията на конкурса Декотекс се ангажира с проектиране и изграждане в три годишен срок на около 60 жилища, върху определен от общината терен, за настаняване на картотекирани, крайно нуждаещи се граждани.

Предложението на Декотекс съдържа и предоставяне на допълнителни средства в размер на 120 хил. лева за изграждане на фонтан в центъра на град Сливен, подпомагане на строителството в проектиращата се църква в парк “Юнак”, както и възстановяване на археологическия резерват “Туида”.

Предложението на втория кандидат е с 12 хил. лева по-ниско от това на Декотекс. Предстои утвърждаване на доклада на конкурсната комисия от кмета Йордан Лечков и одобряване на договора за покупко-продажба от общинския съвет на Сливен, се казва още в съобщението.

Декотекс обяви печалба от 1,88 млн. лв. за миналата година при положителен финансов резултат от 1,76 млн. лв. за 2005. Собственик на сливенското текстилно предприятие е Каппа Технолоджи АД с дялово участие от 91,94 на сто.

От началото на днешната търговска сесия до момента книжата на компанията бележат повишение от над 10% до средна цена от 2,54 лв. при обем от малко над 33 хил. лота.

Свързани компании:

Декотекс АД(DEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още