IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Форуком Фонд Имоти АДСИЦ ще се търгуват на борсата от 2 април

Присвоеният борсов код на книжата е FFI

11:03 | 27.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Форуком Фонд Имоти АДСИЦ ще се търгуват на борсата от 2 април
Акциите на Форуком Фонд Имоти АДСИЦ ще се търгуват на „Неофициален пазар“, сегмент „А“ на Българска фондова борса – София от 2 април. Това съобщиха от борсовата институция днес.

Капиталът на дружеството след първоначалното увеличение, осъществено в края на миналата година, възлиза на 715 хил. лв. Присвоеният борсов код на акциите е FFI.

Форуком Фонд Имоти има проект за доизграждане на производствена сграда в Хасково, както и строеж на вилно селище в местността Ачмалъците край Созопол.

Производствената сграда се намира в покрайнините на град Хасково. Строителните работи са започнали през 1984 г. и са прекратени през 1991 г. на степен на завършеност 45%. Разгънатата застроена площ (РЗП) на обекта е 6 140 кв. м.

От дружеството очакват проектът да бъде завършен до септември 2007 година, като общите разходи ще възлязат на 875 хил. лв., а прогнозираната възвръщаемост на инвестициите е 65 на сто.

Изграждането на вилното селище край Созопол ще започне след приключването на работата по проекта в Хасково. Според плановете разгънатата застроена площ на сградите ще бъде около 4 хил. кв. м, от които 3 800 кв. м апартаменти и 200 кв. м търговски и други площи.

Дружеството има сключен предварителен договор за покупка на недвижим имот с площ около 6 500 кв.м., намиращ се на отстояние около 100 метра от морския бряг, без възможност за застрояване пред него. Прогнозираните разходи по проекта са на обща стойност 1,85 млн. евро, а очакваните приходи от последващи продажби възлизат на 3,29 млн. евро.

От Форуком Фонд Имоти прогнозират приходи от продажби на имоти в размер на 1,59 млн. лв. за тази година и печалба от 562 хил. лв., като за 2008 се очакват съответно общи приходи от 6,44 млн. лв. и положителен финансов резултат от 3,55 млн. лв.

 

Свързани компании:

Форуком Фонд Имоти АДСИЦ(FFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още