IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унипак ще обезпечава кредит на Форт ООД за 5,3 млн. лв.

Акционерите ще гласуват за учредяване на първи по ред особен залог на търговското предприятие на Унипак АД-Павликени в полза на Първа Инвестиционна Банка АД

17:29 | 05.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Унипак ще обезпечава кредит на Форт ООД за 5,3 млн. лв.
Унипак АД свиква Общо събрание на акционерите на 30 май, на което ще се гласува за обезпечение на кредит от 5,3 млн. евро на основния акционер Форт ООД, съобщава Българска фондова борса – София.

Акционерите ще гласуват за учредяване на първи по ред особен залог на търговското предприятие на Унипак АД-Павликени в полза на Първа Инвестиционна Банка АД, като обезпечение съгласно договор за кредит от 14 ноември 2006 година между Първа Инвестиционна Банка АД и Форт ООД-Пловдив, както и осигуряване на средства по разплащателната сметка на Унипак АД. Крайният срок за погасяване на кредита е 22 септември 2014 година.

На събранието ще се гласува и за разпределение на финансов резултат, който за миналата година е отрицателен в размер на 523 хил. лв., поради което дивидент няма да се разпределя.

Форт ООД придоби 88,56% от капитала на Унипак в началото на миналата година за сумата от 7,54 млн. лв., а няколко дни по-късно продаде 39,6% за 3,42 млн. лв. и намали дяловото си участие до 48,95%.

Последната сделка с акции на Унипак е сключена на 28 март на цена от 52 лв. за брой. Оферти има на нива от 50 лв. „купува“ и 56,49 лв. „продава“.

Свързани компании:

Унипак АД(3U9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 29.08.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още