IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във вторник ще се наддава за 71,45% от капитала на Инвест Пропърти АДСИЦ

Съотношението между издадените права и новите акции е едно към осем

16:42 | 13.04.07 г.
Във вторник ще се наддава за 71,45% от капитала на Инвест Пропърти АДСИЦ

На 18 април (вторник) ще се състои открит търг за 523 075 права на Инвест Пропърти АДСИЦ - Враца, съобщи БФБ - София. Това са правата, срещу които до момента не са записани акции и ако ги купи един инвеститор, то тогава той ще може да придобие 71,45% от капитала на Инвест Пропърти АДСИЦ след приключване на увеличението.

Съотношението между издадените права и новите акции е едно към осем, тоест за записването на акции срещу всички 523 075 права ще са необходими 4,18 млн. лв.

Дружеството възнамерява да увеличи капитала си с 5,2 млн. лв. до 5,85 млн. лв., чрез издаване на 5,2 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 млн. нови акции, като досега са записани точно 1,02 млн. нови акции и предстои да видим дали тези 1,02 млн. акции ще бъдат платени, както и дали ще има интерес към предложените 523 хил. права. Крайната дата за плащане на акции от увеличението е 4 май 2007 година.

В началото на март 2007 г. акционерите на Инвест Пропърти взеха решение за покупка на имот във Видин за сумата от 3,2 млн. лв. Имотът е с изградена инфраструктура, като плановете на дружеството предвиждат на него да бъде построен индустриален парк. Компанията има и проекти за изграждане на индустриален парк и жилищен комплекс във Враца.

Investor.bg отново ще предостави услугата „минимална цена в реално време“ на адрес http://investor.bg/auction.php .

Свързани компании:

Инвест Пропърти АДСИЦ-Враца - права(R3INVE)

Инвест Пропърти АДСИЦ-Враца(INVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още