IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тригодишни облигации на Трансинвестмънт АДСИЦ ще се търгуват от 2 май

Емисията е в размер на 2 млн. лв., разпределени в 2 000 броя обикновени, лихвоносни, необезпечени корпоративни облигации

12:47 | 25.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Тригодишни облигации на Трансинвестмънт АДСИЦ ще се търгуват от 2 май
Тригодишна облигационна емисия на Трансинвестмънт АДСИЦ, издадена на 29 ноември тази година, бе регистрирана за търговия на неофициалния пазар на облигации на БФБ-София. Решението е взето на проведеното днес заседание на Съвета на директорите на борсата.

Емисията е в размер на 2 млн. лв., разпределени в 2 000 броя обикновени, лихвоносни, необезпечени корпоративни облигации. Книжата ще се търгуват на борсата от 2 май, като пазарната партида за една сделка е един лот, равен на една облигация с номинал от 1000 евро. Борсовият код на емисията, която е първа по ред, издадена от емитента, е BTRINV2.

Облигациите са с променлив купон, тримесечен период на лихвено плащане и падеж на 27 ноември 2009 година. За първия тримесечен период годишната лихва е равна на 3,69%, като стойността на купона по емисията ще варира за всеки период на купонно плащане. В съобщението се посочва, че лихвеният процент ще се определя по следната формула:

Сумата, акумулирана по сметка в Банката-депозитар (Инвестбанк АД) за съответния 3-месечен лихвен период, от лихвени плащания от картодържатели по кредитни карти

минус

Сумата на тримесечното купонно плащане по първата облигационна емисия на Трансинвестмънт АДСИЦ от 29 ноември

минус

Лихвен приход на Трансинвестмънт АДСИЦ в размер на 0,3625% от стойността на придобития портфейл, включен в обезпечението на първата емисия облигации, или 145 000 лв. на година.

Стойността на купона по настоящата облигационна емисия ще варира за всеки период на купонно плащане. В случай, че на определена дата на купонно плащане по посочената сметка не е акумулирана достатъчна парична наличност от лихвени плащания по кредитни карти от картодържатели, е възможно облигационерите от настоящата емисия да не получат купонно плащане.

Погасяването на заема се извършва еднократно на датата на падежа. Предметът на дейност на Трансинвестмънт АДСИЦ включва секюритизация на вземания по кредитни карти.

Първата тригодишна облигационна емесия на дружеството, която е с общ номинал от 8 млн. лв. и годишна лихва от 7%, се търгува на БФБ–София от началото на тази седмица с борсов код BTRINV.

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ(6TRA)

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още