IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Метизи увеличава акционерния си капитал 15 пъти със собствени средства

Сред проектите за решение е и печалбата на дружеството за 2006 г. в размер на 128 хил. лв. да бъде отнесена във фонд Резервен

12:30 | 27.04.07 г.
Метизи увеличава акционерния си капитал 15 пъти със собствени средства
Метизи АД-Роман свиква ОСА на 22 юни, на което акционерите ще решават за увеличаване на капитала на дружеството от 500 хил. лв. на 7,502 млн. лв., чрез издаване на нови 7 001 918 броя обикновенни, поименни, безналични акции, всяка една с номинална стойност от 1 лв., съобщава БФБ-София.

Увеличението на капитала се предвижда да бъде извършено със собствени средства, които включват превишението на фонд „Резервен" над определения в ТЗ и Устава на дружеството размер.

Новите акции, които се издават, се разпределят безплатно между акционерите, съразмерно на участието им в капитала до увеличаването му.

Сред проектите за решение е и печалбата на дружеството за 2006 г. в размер на 128 хил. лв. да бъде отнесена във фонд Резервен.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 9 юли, а поканата за ОСА предстои да бъде публикувана в Държавен вестник.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 8 юни.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Метизи, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 6 юни.

След новината акциите на Метизи поскъпнаха до 63,8 лв. от 59 лв. преди това.

Свързани компании:

Метизи АД(METZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още