IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Златен лев Холдинг ще решава за дивидент от 0,1 лв. на акция

Акционерите ще гласуват и за овластяване на Управителния съвет в продължение на 5 години да увеличава капитала на дружеството чрез издаване на нови акции до 10 млн. лв.

09:32 | 09.05.07 г.
ОСА на Златен лев Холдинг ще решава за дивидент от 0,1 лв. на акция
Златен лев Холдинг АД-София свиква ОСА на 22 юни, на което акционерите ще решават за разпределяне на дивидент от 0,1 лв. на акция, съобщи БФБ-София.

Печалбата на дружеството за миналата година възлиза на 1,239 млн. лв., като проектът предвижда 648 196 лв. от нея да бъдат заделени за изплащане на дивидент, а останалите 590 804 лв. да бъдат отнесени като неразпредлена печалба.

Акционерите ще гласуват и за овластяване на Управителния съвет в продължение на 5 години да увеличава капитала на дружеството чрез издаване на нови акции до 10 млн. лева.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 6 юли, а поканата за ОСА предстои да бъде публикувана в Държавен вестник.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Златен лев Холдинг, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 6 юни.

Въведени оферти за покупка има при цена 1,492 лв., а за продажба – при цена 1,5 лв.

Свързани компании:

Златен лев Холдинг АД(HLEV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още