IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Декотекс ще заеме до 5 млн. долара от мажоритаря си

Заемът е със срок една година и годишна лихва 8%

17:23 | 09.05.07 г.
Декотекс ще заеме до 5 млн. долара от мажоритаря си
Сливенският окръжен съд е допуснал към дневния ред на Общото събрание на Декотекс да бъде включена допълнителна точка, съгласно която акционерите ще гласуват и за одобряване на сключване на договор за кредитиране на Декотекс от страна на акционера Каппа Технолоджи, съобщава БФБ-София.

Допълнителната точка към дневния ред е по предложение на Каппа Технолоджи, което е мажоритарен собственик на сливенското текстилно предприятие с дял от 91,94 на сто.

Става въпрос за заемане на до 5 млн. долара, със срок на погасяване до една година при годишна лихва 8 на сто. Целта на заема е покриване на общи финансови нужди на заемоплучателя.

Общото събрание на акционерите на Декотекс ще се проведе на 15 май, като собствениците на акции от дружеството ще гласуват за упълномощаване на Съвета на директорите за увеличение на капитала на дружеството с номинален размер до 4 млн. лв. чрез издаване на нови акции.

Съветът на директорите ще бъде упълномощен и за издаване на облигации с обща номинална стойност до 20 млн. лв., както и за разпределяне на дивидент от 0,01 лв. на акция с част от печалбата за миналата година, която възлиза на 1,88 млн. лв.

В средата на март Декотекс сключи договор с Община Сливен за покупката на поземлен имот с площ 77 612 кв. м в Сливен за 5,97 млн. лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 30 май при същия дневен ред. Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 27 април.
Днес 3 559 акции смениха своя собственик по позицията на Декотекс при средна цена 3,33 лв. или с 4,39 на сто повече в сравнение с вчерашната търговска сесия. Търсене има на 3,22 лв., а предлагане - на 3,359 лв.

Свързани компании:

Декотекс АД(DEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още