IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В понеделник стартира търговията с акциите на две АДСИЦ

Акциите на Сердика Пропъртис АДСИЦ и Ексклузив Пропърти са регистрирани на Неофициален пазар на акции, Сегмент А

12:30 | 22.05.07 г.
В понеделник стартира търговията с акциите на две АДСИЦ
Акциите на Сердика Пропъртис АДСИЦ  и Екслузив Пропърти АДСИЦ ще бъдат въведени за вторична търговия на 28 май, понеделник, съобщава БФБ-София.

БФБ-София регистрира на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” емисията акции на Сердика Пропъртис, която е в размер на 650 000 лв., разпределени в 650 000 броя акции с номинал 1 лев. Присвоеният борсов код е SDPRO.

Учредители на Сердика Пропъртис са две юридически лица – „Контракт София” ООД, притежаващо 70% от капитала на дружеството, и ЗПАД „ДЗИ – Общо застраховане” с дял от 30 на сто. Справка в АПИС сочи, че Контракт София ООД е 91,2% собственост на Весела Огнянова Кюлева, а останалите 8,8% от капитала му са притежание на ДЗИ-Банк.

Емисията на Ексклузив Пропърти е в размер на 7 998 144 лв. разпределени в същия брой акции с номинал един лев. През април дружеството успешно увеличи капитала си от 500 на 7,998 млн. лв.

Акциите също са регистрирани на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” на БФБ-София, а присвоеният борсов код е EXPRO.

От компанията планират да инвестират набраните в средства в офис сграда на бул. "Тодор Александров" и строеж на луксозни дипломатически апартаменти в кв. „Изгрев“. Ексклузив Пропърти има сключен окончателен договор за покупка на унгарското търговско представителство в кв. „Изгрев“. Имотът е с площ от 2 930 кв. м, заедно с построената в него сграда на търговското представителство. Тя е на два етажа плюс сутерен, с разгъната застроена площ от 2 938,34 кв. м.

Свързани компании:

Сердика Пропъртис АДСИЦ(SPRO)

Ексклузив Пропърти АДСИЦ(EXPR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още