IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат застраховка Живот, обвързана с български инвестиционен фонд

След около месец от КД Живот АД ще предложи застраховка Живот с инвестиции на база личен инвестиционен консултант

18:26 | 30.05.07 г.
Предлагат застраховка Живот, обвързана с български инвестиционен фонд

КД Живот ще предложи застраховка Живот, свързана с инвестиционните фондове КД Пеликан (с балансиран профил), КД Акции България (високорисков профил) и КД Облигации България (с нискорисков профил), съобщи на пресконференция днес Стефан Стефанов, изпълнителен директор на КД Живот АД. Дружеството получи лиценз за животозастрахователна дейност на 20 декември 2006 г. и развива дейност от 2 май 2007 г., като вече има 12 служители и офиси в София и Пловдив, както и мрежа от 60 агенти.

Цялата доходност на съответния взаимен фонд ще бъде разпределяна към партидата на застрахования, уточни Стефан Стефанов. Каква част от премията ще бъде вложена във фонд и каква част ще служи за гарантиране на главницата по полицата при евентуално събитие, ще зависи от пола, възрастта, здравословното състояние и т.н. на всеки застрахован, но в началото на застрахователния период във взаимен фонд ще бъдат вложени между 60 и 99% от средствата на застрахования, като към края на застраховката (която е дългосрочна до 25 г.) до 99% от вноските ще бъдат влагани във взаимен фонд, уточни Стефанов.

При събитие смърт на ползвателите по полицата ще бъде изплатена по-голямата от двете цифри - главницата или натрупаната до момента доходност. От КД Живот дадоха пример, че при застраховка Живот на 30-годишен мъж за срок от 25 години с месечна вноска 100 лв., гарантираната застрахователна сума в случай на смърт е 30 000 лв. При 11% годишна доходност на фонда стойността на активите в края на застрахователния период ще бъде 97 569 лв.

Справка в модула за сравняване на доходностите на взаимните фондове към Investor.bg, показва, че за последните 12 месеца ДФ КД Акции България отчита 49,45% доходност, ИД КД Пеликан отчита 30,25% доходност, а ДФ КД Облигации България 12,58% доходност.

Застрахованите имат право да сменят фондовете. Скоро от КД Живот ще предложат и избор измежду другите фондове, управлявани от КД Груп, сред които словенски, западноевропейски, словашки, румънски и др.

След около месец от КД Живот АД ще предложат застраховка Живот с инвестиции на база личен инвестиционен консултант, каза Стефанов, като по думите му това е висшият пилотаж в животозастраховането.

С вноските за спестовна застраховка Живот можете да намалите облагаемата си основа по ЗОДФЛ с до 10%. Работодателите имат право да правят вноски по спестовна застраховка Живот, които се признават за разход до определен размер.

Свързани компании:

ДФ Селект Облигации(6KDB)

ДФ Селект Регионал(6KDC)

ДФ Селект Баланс(6KDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още