IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши придобиването на Обединена млечна компания от гръцката Vivartia

Според комисията планираната концентрация няма да доведе до увеличаване на пазарното присъствие на дружествата

12:26 | 13.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разреши придобиването на Обединена млечна компания от гръцката Vivartia
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиването на 99.994% от акциите, формиращи капитала на „Обединена Млечна Компания” АД – Пловдив, от страна на гръцката Vivartia, съобщиха от КЗК.

Комисията постанови предварително изпълнение на решението.

Млекопреработвателното дружество ОМК притежава марките „Верея”, „Фибела”, „Виталакт” и др. Vivartia е една от най-големите гръцки компании в сектора на хранително-вкусовата промишленост. Дружеството се формира след сливането на Delta Dairy, Chipita, Goody's и General Frozen Foods – Barba Stathis

КЗК установи, че пазарните дялове на „ОМК” АД са далеч под установения праг за господстващо положение. Изключение прави пазара на пакетирано прясно мляко, където обаче съществува ефективна конкуренция и реална възможност за навлизане на нови участници.

Извършеният анализ показва, че планираната концентрация няма да доведе до увеличаване на пазарното присъствие на дружествата и не би могла да повлияе отрицателно върху разглеждания пазар.

Предвид планираните значителни инвестиции може да се очаква подобряване на качеството и разработване на нови продукти в асортимента на ОМК, се казва още в становището на комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още