IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобиха Костенец ХХИ с хиляда лева заради замърсяване

Наднормените концентрации са по показател химична потребност от кислород, измерена в отпадъчните води, формирани от производствената дейност на предприятието

12:15 | 22.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Глобиха Костенец ХХИ с хиляда лева заради замърсяване

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София наложи санкция от 1095 лева на "Костенец ХХИ" АД за емисионни превишения в отпадъчните води на предприятието, съобщиха от инспекцията.

Наднормените концентрации са по показател химична потребност от кислород, измерена в отпадъчните води, формирани от производствената дейност на предприятието, която включва производство на дървесинна маса, хартии, картони и изделия от тях.

Установеното превишение е малко над допустимата норма.

Измерването е направено от Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда на 28 март 2007 г. От тази дата влиза в сила и санкцията.

Санкцията ще бъде в сила до преустановяването на замърсяването или констатирането на нови стойности на замърсяване на околната среда, уточняват от РИОСВ-София.

Към момента на днешната борсова сесия няма сключени сделки по позицията на дружеството, като вчера акциите му се понижиха с 1,93% до средна цена от 51,72 лв. при изтъргувани 53 лота.

Свързани компании:

Костенец-ХХИ АД(HHI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още