IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СД на Велина АД ще има право да увеличава капитала до 15 млн. лв.

Това правомощие ще е валидно до 5 години от датата на вписване на изменението на устава в Търговския регистър

13:03 | 26.06.07 г.
СД на Велина АД ще има право да увеличава капитала до 15 млн. лв.

На проведено Общо събрание на акционерите (ОСА) на 25 юни на Велина АД-Велинград е взето решение за промяна в устава на дружеството, в резултат на което Съветът на директорите (СД) ще има право да увеличава капитала на дружеството до 15 млн. лв., съобщи БФБ-София.

Това правомощие ще е валидно до 5 години от датата на вписване на изменението на устава в Търговския регистър. Акционерите са взели и решение дивидент за 2006 г. да не се разпределя.

В края на януари Велина успешно увеличи капитала си, като бяха записани всички предложени акции - 1,02 млн. броя с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,15 лв., с което капиталът на хотелиерското дружество нарасна до 1,53 млн. лв., а Велина набра общо 1,17 млн. лв.

За 2006 Велина АД обяви нетна консолидирана печалба в размер на 18 хил. лв. при отрицателен финансов резултат за 2005 г. на стойност 16 хил. лв.

За първото тримесечие на годината дружеството отчете нетна консолидирана печалба от 8 хил. лв. при положителен финансов резултат от 13 хил. лв. за същия период на миналата година.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на Велина АД. Въведени оферти за покупка има при цена 1,55 лв., а въведени оферти за продажба - при цена 2 лв.

Свързани компании:

Велина АД(4VE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още