IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Договорните фондове на Синергон подадоха заявления за регистрация на БФБ

Договорните фондове на Синергон са подали заявления за регистрация на „Неофициален пазар“ , „Пазар на други ценни книжа"

16:48 | 12.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Договорните фондове на Синергон подадоха заявления за регистрация на БФБ
Договорните фондове на Синергон са подали заявления за регистрация на „Неофициален пазар“ , „Пазар на други ценни книжа“, емисии от дялове. Дяловете на ДФ Синергон профит и ДФ Синергон престиж са с номинална стойност за един дял от 10 лв. На емисиите се присвоявят борсови кодове съответно DFSPRO и DFSPRE.

Синергон Профит ще инвестира до 90% от набраните активи в акции и търгуеми права, издадени от български публични компании, до 50% ще бъдат инвестирани в акции и права на чуждестранни компании, докато 30% ще бъде максималният дял на акциите, издадени от инвестиционни дружества, дяловете на други договорни фондове и дълговите ценни книжа.

Синергон Престиж ще инвестира преимуществено (до 90% от активите) в дългови ценни книжа, издадени или гарантирани от българската държава, корпоративни и общински облигации на български емитенти, и чуждестранни дългови ценни книжа, търгувани на международно признати регулирани пазари. До 70% от активите ще бъдат инвестирани в акции на български и чуждестранни публични компании, а до 30% - в акции, издадени от инвестиционни дружества и в дялове на други договорни фондове.

УД Синергон Асет Мениджмънт АД организира и ще управлява договорните фондове.Учредители на дружеството са Синергон Холдинг с 90% от капитала и Бистра Илкова с 10 на сто.

Днес на БФБ бяха изтъргувани 2457 лота от акциите на Синергон холдинг при средно-претеглена цена от 12,72 лв. за акция, което представлява понижение от 1,47% в сравнение с предишната борсова сесия. Най-добрите текущи оферти са 12,75 лв. "купува" и 12,77 лв. "продава".
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още