IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовете на Райфайзен временно спират изкупуването и продажбата на дялове

За периода 16-20 юли фондовете на Райфайзен Асет Мениджмънт няма продават и изкупуват обратно дялове

11:13 | 16.07.07 г.
Фондовете на Райфайзен временно спират изкупуването и продажбата на дялове
Управителният съвет на УД Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД е приел решение за временно спиране на обратното изкупуване и продажбата на дялове от организираните и управлявани от него договорни фондове, за периода 16-20 юли, съобщи БФБ-София.

Договорните фондове, управлявани от УД Райфайзен Асет Мениджмънт са Райфайзен (България) Балансиран Фонд, Райфайзен (България) Фонд Акции, Райфайзен (България) Фонд Облигации и Райфайзен (България) Фонд Паричен пазар.

Временното спиране на обратното изкупуване и продажба на дялове от посочените фондове е във връзка с одобрената от Комисията за финансов надзор замяна на банка-депозитар, прехвърлянето на активите на договорните фондове в нова банка-депозитар и свързаната с това невъзможност да бъдат оценени правилно активите или задълженията на договорните фондове.

Емисионната стойност и цената на обратно изкупуване ще бъдат обявени в деня, предхождащ възобновяването на обратното изкупуване и продажбата на дяловете.

Свързани компании:

ДФ Консервативен Фонд България(4R21)

ДФ Райфайзен (България) Фонд Акции(RTT2)

ДФ Райфайзен (България) Фонд Облигации(4R31)

ДФ Райфайзен (България) Балансиран Фонд(RTT1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още