IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕМКА с договор за доставка на нова автоматична линия за над 167 хил. евро

Покупката е в изпълнение на инвестиционната програма на дружеството

17:53 | 25.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
ЕМКА с договор за доставка на нова автоматична линия за над 167 хил. евро

В изпълнение на приетата инвестиционна програма на ЕМКА АД-Севлиево е подписан договор с италианска фирма за доставка и пуск на автоматична линия за извиване и пакетиране на кабели, съобщи БФБ-София.

Договорът е на стойност 167 485 евро, като плащането по него ще се осъществи на 3 вноски. Източниците на финансиране на сделката са от инвестиционен кредит и собствени средства. Срокът на откупуване е 3 години и 9 месеца след пускане в действие.

Срокът на доставка на новата автоматична линия е края на 2007 г., а срокът на пуск - първо тримесечие на 2008 г.

Инвестиционната програма на ЕМКА АД възлиза на 2 млн. евро, като тя трябва да бъде изпълнена поетапно до края на 2008 г. Основните цели на програмата са подмяна на морално и физически остаряло оборудване, създаване на условия за усвояване на нови технологии, повишаване на производителността на труда и увеличаване на производствения капацитет.

Днес на БФБ-София бяха изтъргувани 1268 лота по позицията на Емка при средно-претеглена цена от 15,69 лв. за акция, което е 1,82% повишение в пазарната й капитализация спрямо вчера.

Свързани компании:

ЕМКА АД(EMKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още