IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергоремонт Холдинг планира да издаде облигации за до 50 млн. лв.

ОСА ще гласува и за промяна в системата на управление на дружеството от едностепенна

12:14 | 06.08.07 г.
Енергоремонт Холдинг планира да издаде облигации за до 50 млн. лв.

Енергоремонт Холдинг АД-София свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 17 септември, на което акционерите ще овластяват Управителния съвет да решава за издаване на облигации до общ номинален размер от 50 млн. лв. или равно стойността им в друга валута, съобщи БФБ-София.

ОСА ще гласува и за промяна в системата на управление на дружеството от едностепенна (Съвет на директорите), в двустепенна (Надзорен съвет и Управителен съвет).

При липса на кворум събранието ще се проведе на 1 октомври, а поканата за ОСА е публикувана в Държавен вестник.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 3 септември. Последната дата за сключване на сделки с акции на холдинга на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 30 август.

За шестмесечието Енергоремонт Холдинг отчете ръст в продажбите в размер на 1,83 пъти до 12,687 млн. лв. на неконсолидирана база и спад в нетната печалба до 571 хил. лв. спрямо 843 хил. лв. година по-рано.

Холдинговото дружество има инвестиции в капитала на общо 8 дъщерни дружества и 4 асоциирани предприятия.

До момента няма сключени сделки с акциите на Енергоремонт холиднг. Най-добри оферти „купува“ има при цена 55,3 лв., а най-добри оферти „продава“ - при цена 60 лв.

Свързани компании:

Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД(6EG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още