IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на САФ Магелан за шестмесечието е 716 хил. лв.

Консолидираните приходи от продажби на САФ Магелан за първите шест месеца на годината възлизат на 10,02 млн. лв.

17:32 | 20.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Консолидираната печалба на САФ Магелан за шестмесечието е 716 хил. лв.
Нетната консолидирана печалба на САФ Магелан за първото шестмесечие на тази година достига 716 хил. лв., показват данните от отчета на дружеството, представен от БФБ-София. За съответния период на миналата година няма консолидирани данни, тъй като тогава компанията не е притежавала мажоритарни дялови участия в други предприятия.

Към 30 юни тази година в консолидирания баланс са включени резултатите на Камарко Дистрибутори ЕООД, еднолична собственост на САФ Магелан, както и на Ресторант Бос ЕООД, което пък е 100% собственост на Камарко Дистрибутори ЕООД.

Консолидираните приходи от продажби на САФ Магелан за първите шест месеца на годината възлизат на 10,02 млн. лв., докато неконсолидираните бяха в размер на 8,82 млн. лв. От тях 5 млн. лв. са консолидираните приходи от продажби на стоки, а 4,89 млн. лв. са в графата „Други приходи“. Разходите за дейността възлизат на 9,23 млн. лв.

Активите на САФ Магелан на консолидирана база са на стойност 20,95 млн. лв. Дългосрочните задължения по банкови заеми са в размер на 8,28 млн. лв., а текущите пасиви възлизат на 7,71 млн. лв.

Основният капитал на компанията към края на шестмесечието е 1,72 млн. лв., а консолидираният собствен капитал възлиза на 4,97 млн. лв.

В края на юни стана ясно, че според проверка на КФН изпълнителният директор и основен акционер на САФ Магелан - Георги Георгиев, е търгувал за собствена сметка с акции на компанията, за които е притежавал вътрешна информация. Това доведе, по информация на Георгиев, до преустановяване на преговорите за евентуално закупуване на мажоритарния дял в капитала на дружеството от страна на чуждестранен инвеститор за сумата от 35 млн. евро, обявено през май.

За последно акциите на САФ Магелан се търгуваха на 16 август, на ниво от 20 лв. за брой. Офертите по позицията са на нива от 20 лв. „купува“ и 24 лв. „продава“.

Свързани компании:

САФ Магелан АД(6S2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още