IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Параходство БРП подаде заявление за качване на Официален пазар

15:08 | 23.08.07 г.
Параходство БРП подаде заявление за качване на Официален пазар

Параходство Българско речно плаване (БРП) АД е подало заявление за преместване на емисията акции, издадена от дружеството от Неофициален пазар на акции, сегмент “А” на Официален пазар, сегмент “В”, съобщи БФБ-София.

На официален пазар действат по-високи изисквания към размера свободно търгуем дял от от компанията (free-float), пазарната капитализация, предоставянето на информация от акционери преминаващи граница кратна на 5% от капитала на дружеството (спрямо минимум 10% при неофициален пазар). Също така на официален пазар има по-малък диапазон на ценовите ограничения, едва плюс-минус 15% спрямо цената на отваряне, спрямо 30% при Неофициален пазар.

В БФБ-София АД е постъпило и заявление за регистрация на последваща емисия акции издадена от Винзавод-Асеновград АД в размер на 9 631 275 акции, с които общия брой на търгуваните акции ще достигне 10 016 526 бр. Новата емисия е от увеличение на основния капитал за сметка на фонд Резервен. Предстои определяне на дата за въвеждане на търговия.

Подадено е и заявление за регистрация на последваща емисия акции на Индустриален Холдинг България АД в размер на 5 250 805 акции, издадена в резултат на конвертиране на конвертируеми облигации в акции. Така общия размер на регистрираните за борсова търговия акции на Индустриален Холдинг България АД ще достигне 26 254 040 бр. Предстои определяне на дата за въвеждане на търговия.

Свързани компании:

Винзавод-Асеновград АД(VINA)

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още