IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костенец ХХИ с инвестиционен кредит на стойност 2 млн. евро

Договорът е сключен съобразно овластяване на СД от ОСА за реализиране на инвестиционен проект "Индустриална газификация и газова когенерация“

11:41 | 31.08.07 г.
Костенец ХХИ с инвестиционен кредит на стойност 2 млн. евро
Костенец-ХХИ АД е сключило договор за инвестиционен кредит в размер на 2 млн. евро със срок на погасяване 48 месеца при 12-месечен гратисен период, съобщи БФБ-София.

Договорът е сключен съобразно овластяването на Съвета на директорите от Общото събрание на акционерите с решение от 10 ноември 2006 г. Става въпрос за овластяване на СД за реализиране на инвестиционен проект "Индустриална газификация и газова когенерация“ като част от инвестиционната програма за развитие на дружеството за периода 2005-2007 г. Общата стойност на проекта, гласуван от ОСА, е до 8 млн. евро.

Обезпечението на кредита е с ипотека на дълготрайни материални активи - земя и сгради.

Костенец ХХИ обяви нетна печалба за шестмесечието на стойност 261 хил. лв. при загуба за същия период на миналата година в размер на 262 хил. лв. като нетните приходи от продажба на продукция отбелязаха ръст от 7,35 на сто до близо 7 млн. лв.

Костенец ХХИ има сключен договор за комплексна доставка на нова машина за производство на целулозно тишу в условията на лизингов договор с Иморент България (дъщерна лизингова компания на Ерсте Банк, Австрия) на стойност 10,55 млн. евро при 15% аванс и тримесечни лизингови вноски в условията на 24 месеца гратисен период на изплащане. Инвестиционният проект възлиза общо на 11,872 млн. евро, като част от тези средства са вече реализирани през 2006 г.

Дружеството произвежда хартия и изделия от нея, като относителният дял на реализираната продукция зад граница спрямо общите продажби е 33,86%.

До момента няма сключени сделки с акциите на дружеството. Оферти „купува“ има при цена 66 лв., а оферти „продава“ - при цена 75 лв.

Свързани компании:

Костенец-ХХИ АД(HHI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още