IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бианор, СБС и ИК Холдинг заявиха емисиите си за регистрация на БФБ-София

Заявленията станаха възможни, след като в сряда Комисията за финансов надзор вписа емисиите на трите дружества

13:05 | 31.08.07 г.
Бианор, СБС и ИК Холдинг заявиха емисиите си за регистрация на БФБ-София

В БФБ-София АД са постъпили заявления от Бианор АД, Специализирани бизнес системи и Индсутриален капитал Холдинг за регистрация на емисии акции, в резултат на първично публично предлагане (IPO) при първите две дружества и в резултат на увеличение на капитала при третото.

Заявленията станаха възможни, след като в сряда Комисията за финансов надзор вписа в регистъра на публичните дружества емисия акции на Бианор АД е в размер на 675 222 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Дружеството осъществи IPO при емисионна цена 10,25 лв. за акция и презаписване от 2,22 пъти.

Също в сряда регулаторният орган вписа емисията на Специализирани бизнес системи, представляваща съдебнорегистрирания капитал на дружеството в размер на 5 млн. лв., разпределени в 100 000 акции с номинална стойност от 50 лв. всяка. Компанията осъществи IPO за 33 хил. акции при единична цена 68 лв. за акция и презаписване от 4,98 пъти.

КФН вписа и последваща емисия акции на Индустриален Капитал - Холдинг АД в размер на 5,83 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Емисията е издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 1,94 млн. лв. на 7,78 млн. лв., с непарични вноски, чрез средства от фонд Резервен на дружеството.

Предстои решение на Съвета на директорите на БФБ-София за определяне на начална дата за търговия с акциите на дружествата.

Свързани компании:

Специализирани Бизнес Системи АД(SBS)

Бианор Холдинг АД(BNR)

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още