IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден брой сделки с договорен фонд - 496 за седмица

До месец август най-търгуваният фонд правеше до 200 сделки на седмица

14:57 | 08.10.07 г.
Рекорден брой сделки с договорен фонд - 496 за седмица
Миналата седмица донесе рекорден брой сделки с дялове на договорен фонд - 496, за една седмица, като обектът на сделките е ДФ ДСК Растеж, показва бюлетинът на Централен депозитар

За сравнение, през по-миналата седмица рекордът за търговия с книжа на договорен фонд беше 324 и бе реализиран от ДФ Капман Макс.

До месец август най-търгуваният фонд правеше до 200 сделки на седмица, а в средата на март тази година ДФ ДСК Растеж отново е бил първи по сделки за седмица, но с едва 81 сделки, въпреки че през януари и февруари фондът е реализирал и по 169 сделки на седмица.

В петък Централен депозитар е регистрирал 26,25 млн. права на Индустриален холдинг България. Очаква се търговията с тях да започне в следващите 10-ина дни, като преди това трябва Държавен вестник да обнародва съобщението за увеличаване на капитала.

На 2 октомври Централен депозитар АД е регистрирал и 6,03 млн. права на Българска роза - Севтополис, но търговията с тях ще изчака одобрение на проспект, който е внесен в Комисията за финансов надзор през миналата седмица.

На 2 октомври Холдинг Варна А е придобил 28% от капитала на Хюндай Пропъртис АДСИЦ, става ясно от бюлетина на депозитара. Продавач на пакета е Химимпорт АД.

Свързани компании:

ДФ ДСК Растеж(4DMC)

Холдинг Варна AД(HVAR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още