IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Erste Bank ще предлага български фонд в Австрия

Карол Капитал Мениджмънт получи разрешение да предлага акциите на управляваният от него инвестиционен фонд Адванс Инвест в Австрия

11:54 | 10.10.07 г.
Erste Bank ще предлага български фонд в Австрия
Карол Капитал Мениджмънт получи от австрийския надзорен орган официално разрешение да предлага акциите на управлявания от него инвестиционен фонд Адванс Инвест на територията на Република Австрия, съобщиха от дружеството.

Разрешителното е издадено със съдействието на Erste Bank, която ще предлага информация за фонда на австрийски инвеститори. От декември УД Карол Капитал Мениджмънт ще има право да сключи договор с местна компания или лично да осъществява дистрибуцията.

До декември ще предлагаме фонда чрез презентации с институционални и професионални инвеститори, а нашият фонд вече е в списъка на фондовете, разрешени за предлагане в Австрия в сайта на регулаторния им орган“, каза за Investor.bg порфолио мениджърът на фонда Даниел Ганев.

Това е първото подобно разрешение за български фонд в чужбина. От няколко години Уникредит Булбанк, Райфайзенбанк и Сосиете Женерал предлагат чуждестранни фондове у нас, за което са получили разрешение от КФН и са привлекли над 200 млн. лв.

От ИД Адванс Инвест се надяват разрешителното да улесни инвестициите във фонда от страна на чуждестранните инвеститори да допринесе за увеличаване на дела им в акционерната структура, който към момента е около 12%. ИД Адванс Инвест инвестира основно в акции и като тип е високодоходен взаимен фонд.

Свързани компании:

ИД Адванс инвест АД(5AZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още