IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Унипак е 652 хил. лв., продажбите с ръст от 50%

Дружеството е единствен производител на каширано алуминиево фолио и парафинирани хартии с които задоволява около 90 % от нуждите на страната

13:55 | 03.11.07 г.
Печалбата на Унипак е 652 хил. лв., продажбите с ръст от 50%
Нетната неконсолидирана печалба на Унипак АД-Павликени за деветмесечието е 652 хил. лв. при печалба от 36 хил. лв. за сравнимия период на миналата година, показват отчетите на дружеството, предадени на БФБ-София.
 
Нетните приходи от продажби на Унипак бележат ръст от 50 на сто на годишна база и към края на септември на тази година достигат 10,6 млн. лв. Разходите по икономически елементи се увеличават с 41% до 9,9 млн. лв.
 
От опертавна дейност паричния поток на дружеството е положителен и е в размер на 206 хил. лв., за периода няма направени инвестиции за покупка на дълготрайни активи, а в края на периода паричните средства и еквиваленти възлизат на 129 хил. лв.
 
Основният капитал на Унипак е 1,136 млн. лв., а собственият – 7,328 млн. лв. Активите от началото на годината нарастват със 1,7 млн. лв. или 19 на сто до 10,8 млн. лв.
 
Дружеството е единствен производител на каширано алуминиево фолио и парафинирани хартии, с които задоволява около 90 % от нуждите на страната.
 
За преодоляване на конкуренцията и запазване на дела в продажбите на пазара  се въвеждат нови производства – каширани картони и опаковки от микровелпапе за тази година. До края на годината предстои закупуване и въвеждане в действие на нова машина за пликове.
 
Въведени оферти за покупка на акции на Унипак има при цена 157 лв., а оферти за продажба – при цена 165 лв.

Свързани компании:

Унипак АД(3U9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още