IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оздравителят Ново Химко АД придобива Химко срещу 85,74 млн. лв.

Цената на търговското предприятие по договора е равна на всички задължения на Химко АД към кредиторите след тяхното преобразуване

17:09 | 19.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Оздравителят Ново Химко АД придобива Химко срещу 85,74 млн. лв.
С Решение № 820 от 04 май 2007 г. Врачанският окръжен съд обяви за сключен договора за продажба на търговско предприятие, с който Химко АД прехвърля на Ново Химко АД правото на собственост върху търговското си предприятие с фирма Химко АД като съвкупност от права, задължения и фактически отношения. Това гласи съобщение от Химко АД в бюлетина на БФБ-София.

Цената на търговското предприятие по договора е равна на всички задължения на Химко АД към кредиторите след тяхното преобразуване и е в размер на 85 742 908,26 лв., се казва още в съобщението.

Съгласно договора, цената се заплаща чрез удовлетворяване вземанията на кредиторите на предприятието в степен и в сроковете, посочени в приетия от кредиторите и утвърден от съда по несъстоятелността оздравителен план и при условията, посочени в него. По силата на договора за продажба на търговско предприятие продавачът Химко АД се задължава след извършване на продажбата да прекрати търговската си дейност, да предаде на купувача Ново Химко АД владението върху търговското предприятие и да предаде на същия всички документи, касаещи дейността на търговското предприятие.

На 10 януари 2007 г. Врачанският окръжен съд утвърди на основание чл. 704, ал. 1 от Търговския закон (ТЗ) плана за оздравяване на Химко АД, който бе приет на проведеното на 30 септември 2005 г. събрание на кредиторите на дружеството. Оздравителният план бе внесен от синдиците на дружеството, а за изпълнител бе определено Ново Химко АД.

Налице е обективна невъзможност за изпълнителния директор и представляващ Химко АД да изпълнява своите задължения съгласно Закона за публичното предлагане на ценни книжа, които следват от публичния статут на дружеството, предвид обстоятелството, че към настоящия момент същото не е отписано от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор, се казва още в публикуваното днес съобщение.

Днес бяха прехвърлени 11 364 акции на Химко, като средната им цена остана без изменение на ниво от 0,23 лв. за брой.

Свързани компании:

Химко АД /в несъстоятелност/(4CK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още